Besiktigade.

Nu har valparna varit hos Farbror veterinär. Där blev de vaccinerade mot Parvo och Valpsjuka.De blev även besiktigade utan anmärkning allihop.

ID märkta.

I dag är valparna märkta med sina chip. Det är rätt stora sprutor man märker med ,men ingen sade ett knyst och ingen började blöda=) I dag har också valparnas Pappas matte och lillmatte varit här och hälsat på. De tyckte såklart som jag att alla valpar äe bedårande ( inte alls partiska;)). Jag fick en skön pratstund och valparna fick en egen lillmatte i flera timmar. Hur bra som helst=)

Varmt!

En av de varmaste dagarna hitills. Valparna har på tomten dragit sig till skuggan och visar klart och tydligt att där dtrivs de bäst.

Nu är vi större!

Nu växer valparna för varje dag som går. De som är sålda har träffat sina blivande ägare både en och två gånger. OBS ! Det finns fortfarande 2 tikar till salu !!! De får nu var en hel del i trädgården och inte bara i hundgårde. De har träffat på Herr Gräsklippare -som förde ett fasligt liv och Fru vattenspridare-som visade sig vara ganska rolig efter en stund=) Tänk att det är lika kul att se hur en hund jagar vattenstrålar,och valparna ser bara för sköna ut=)

FRIHET !

FRIHET
I dag har valparna varit på hela tomten hela förmiddagen.Gissa om de var trötts sedan efter upptäcktsfärden i den stora världen.

Trångt om härligheten.

Nu äts det riktig mat 4 ggr om dagen och från att ha blivit serverade på tefat,tallrik,matskål ,har detnu blivit en stor bricka för att alla ska få plats och få sin mat.

Miljöträning på hög nivå.

I dag har Eriks gamla dagmammor och barngrupp varit här på valptitt. Det blev rejält med tjo och tjim för valparna som var helt slut och sov som stockar efteråt.Perfekt miljöträning och många små händer som tar och klappar i valparna samtidigt.

Klippta på riktigt.

I dag är valparna klippta "på riktigt".De har alltså fått sig en rejäl snaggning snabbt ännu en gång, kloklipp.Nu står de riktigt bra på bordet ,vilket är skönt då allt blir så mycket enklare då.Alla har sina små egenskaper och de är mer och mer individer.De är avmaskade för sista gången hos mig och det har inte setts till några maskar-skönt.Enda nackdelen med de små liven just nu är att de lärt sig att massakera tidningarna....Varje morgon jag kommer för att ge dem mat ser det ut som en tromb varit framme och mina fina kisstidningar är fördelade i små små molekyler. Nu äter de ordentlig mat till alla mål och Siri är mera intresserad av att stjäla deras mat än att dia dem.Hon är en jätteduktig mamma och fostrar dem mycket väl.

Nyklippta=)

I dag är valparna lite formklippta för första gången.Återigen har jag klippt alla klor för de växer som ogräs! När valparna lämnar kenneln KAN de stå still på trimbordet och det är ngt som måste underhållas! Dagen är visserkigen gråmulen ,men då det är rätt varmt får valparna vara ute en bra stund idag. Nu behövs det då de gärna springer av sig och leker med varandra och leksakerna de fått.

Ute för första gången=)

Nu händer det verkligen saker fort med valparna.De växer ,de har börjat få tänder ,de leker -både med varandra och oss(främst med sonen och hans vänner),de äter mestadels hundmat och en del matrester såklart.Det är bara några ggr om dagen som Siri ger dem di och då oftast när hon har en möjlighet att bara ha några av dem åt gången.

Stamtavlorna har kommit =)

I går var jag och hämtade alla valppaketen på posten. Efter att ha plockat fram 7 paket till mig visade det sig att det fannas ett till,som jag inte visste om än.Det var från SKK och innehöll registreringsbevisen till valparna. Alltid lika roligt att kika på nya stamtavlor=)

Trångt om härligheten.

Nu börjar det bli trångt för Mor och 7 valpar i lyan. Siri är dock expert på att rulla ihop sig till en boll så alla får plats ett tag till=)

Min räddning;)

 
 
Så här får det vara nuförtiden,då jag städar åt valparna. Då är badkaret min stora räddning. Enkelt att ha valparna i några minuter och inte kan de smita heller. Nu börjar det bli spring i benen på de små liven. I går var Kennelkonsulenten på besök och vi fick mycket beröm för hur vi håller våra hundar,både valpar och vuxna. Roligt=) Det känns alltid skönt när man får bekräftat och med beröm MVG att man gör någonting bra=) Det finns fortfarande tikvalpar kvar om någon vill erbjuda ett bra hem.

RSS 2.0