Helklippta och vilda!

 
Nu har jag klippt damerna och har herrarna kvar=) Med ungar och hästar och vuxna hundar hinns inte allt alltid med på en och samma gång=) Valparna gnager nu rätt bra med sina sylvassa nålar till tänder och Lovis vill inte alls dia dem längre. Däremot leker och fostrar hon dem precis så bra som en hund mamma ska!! Eriks kompisar vill gärna leka med valparna då de är här. Både på gott och ont. Gott ,för det är toppen för odågorna att leka med barn och ont ,för Erik tycker de leker för lite med honom;).... Nu till ngt helt annat som inte har ett dugg med kullen att göra. Jag var iväg häromdagen för att HD-röntga 2 av de blivande mammorna i framtiden och båda tikarna fick A dvs bästa betyg på sina höfter. Roligt!

Stamtavlorna har kommit.

 
 
 
 
Nu har det varot varmt hela veckan och valparna har äntligen fått komma ut. Mestadels är de i hundgården tillsammans med mamma Lovis ,men de jagar också Erik och hans vänner på tomten. Linnea är lite lätt galen på de små liven då de nu har sylvassa små nålar till tänder och de älskar (till Linneas fasa OCH förtjusning) att jaga henne mest;) Kan ju bero på att hon inte springer ifrån dom ! Stamtavlorna och vaccinations korten kom idag med posten så alla papper är i sin ordning och alla valpar har nu fått sina officiella namn. Avmaskade har de blivit ännu en gång och klorna är klippta igen. Likaså har jag gjort hygienklippningen (se tidigare inlägg) idag och både päls och valpar växer nu i raketfart. 
 

Nyätna och nyklippta.

 
I dag har valparna fått inviga badkaret,för nu får jag börja städa på riktigt i valphagen.badkaret är den plats de inte kan smita iväg från -därför väljer jag det=) De får nu riktig mat 4 ggr om dagen och de äter med god aptit! I dag har de fått första klippningen i form av hygienklipp och lite form -som jag kallar det. Det innebär att jag klipper huvudet på wheatenvis ,dvs kort på kinder och under haka,samt klipper kort i rumpan och baksidan av svansen.Självklart är klorna klippta också. Nu är de avmaskade igen och ff inga synliga maskar. Skönt.Om vädret håller i sig så här är det dags för utgång till helgen. Det brukar alltid vara spännande =)
 

RSS 2.0