Posebilder på en finfin Bernie/Atlas kull=)


Veterinärbesiktade

Nu är alla 11 valpar veterinärbesiktade och vaccinerade. Några har fått pass och några får nöja sig med vaccinationskort. De är också ID märkta med chip i nacken så man kan hitta ägaren i fall ngn skulle komma vilse. Alla 11 fick OK stämpel i rumpan och flöt igenom UA.

Pappa Atlas har hälsat på !

I dag har Pappa Atlas hälsat på sin kära Bernie & sina 11 barn ! Det var med skräckblandad förtjusning han hälsade på de små liven. Småmattarna Lovis & Vera tyckte dock valplivet var toppen & ville ta med allihop hem.

Ada & hennes valpar

I dagsläget är det betydligt lättare att ta bilder på Ada & hennes valpar än på U-kullen som snart är 8 v.

I ur & skur

Nu är Bernies valpar drygt 6v & nu är de så stora att de får vara ute en stund oavsett väder. Självklart har de tillgång till tak & en torr plats oxå ! Det är inte helt enkelt att ta bilder på 11 små ligister . Tänderna har nu trängt fram & de är sylvassa ! De äter både färskfoder & torrfoder samt diar en del på Bernie när hon låter dem. Bäst tycker Bernie att det är när jag delar upp dom lite så hon får vara med några åt gången . Det är oxå skönt att alla 4 tikarna kan hjälpas åt lite med den stora kullen. Jänta lever upp & är en riktig gammelmormor som visar var skåpet ska stå!
Adas valpar växer & frodas de med . Men det är lite lugnare med 5 små knytten.

Adas Valpar är här !

Nu är Adas valpar här & det har gått finfint ! Det blev 3 pojkar & 2 flickor . De är riktiga bjässingar & ingen vägde under 350 gr.

Stamtavlorna har kommit !

Nu har stamtavlorna till Bernies valpar kommit & även valpkitten från Agria ,VoH & Brit . Alltid lika skoj att packa upp göra iordning valppåsarna . Valparna har fått frisyr , blivit avmaskade ännu en gång & klorna är klippta . Solen sken hela dagen så de har fått varit ute en längre stund idag .

Nu är vi supersöta !

Just nu är valparna som allra sötast ! De är lagom vakna , matglada & smutsar ner lagom. Än så länge är det så pass varmt att de kan vara ute en hel del & det underlättar ju städandet förstås 😊

Hungriga små krabater !

Valparna äter nu hundmat precis som de ska . De diar ff på Bernie men inte lika ofta .

Valparna har varit ute för första gången.

Nu får valparna komma ut i friska luften en stund varje dag medan jag städar & fixar till i valphagen . De är nu hygienklippta för första gången & de är även avmaskade och kloklippta. Det senare för 4e gången i deras liv. Det blir en del klor att klippa varje vecka & Linnea som fyller 7 om Ngn vecka har blivit en fena på detta !

Valparna har varit ute !

Idag fick valparna vara ute medan jag gjorde rent i valphagen. Linnea hjälpte mig att hygienklippa alla & så klippte vi deras klor för 4e gången i deras liv .