POSERING!

 
Nu är mina posebilder tagna och de 5 små liven skötte sig ypperligt. Nu finns det bildbevis att alla valpar KAN stå stlla på ett trimbord när de lämnar kenneln=) Låt dom fortfarande kunna det när de kommer tillbaka för klippning!!!

Veterinär Besiktning.

 
I dag har valparna åkt bil för första gången. Det gick över förväntan! Lite pipigt till att börja med men efter ngn minut sov alla sött. De är nu veterinärbesiktade och vaccinerade.Alla gick självklart igenom Utan Anmärkning =)

Äntligen SOL!

 
Äntligen har det varit sol och riktigt varmt på baksidan. Valparna har fått vara ute en bra stund mitt på dagen.De har upptäckt tunneln som är inköpt på barnavdelningen på Ikea;) . Den var superskoj tyckte alla fem. De sprang fram och tillbaka ,fram och tillbaka. De är badade och har än en gång klippt klorna. I morgon blir det biltur till veterinären för besiktning och vaccination.

Sista veckan.....

Ingen bild i dag. Har nu verkligen påbörjat hårdträning på trimbordet och det är ju bra om valparna fortfarande kan stå STILLA på bordet när de kommer "hem" för klippning;) De är nu avmaskade för sista gången hos mig.Klorna är klippta och de har fått varsitt bad/dusch. Jag har också ID märkt dem med varsit  chip i nacken. Nu börjar det kännas att det snart är dags för flytt. Dels för att "krokodilerna" som Erik kallar dem kräver mer för var dag och dels för att jag nu känner dem så väl. Både vemodigt och roligt. Alla 5 är verkligen egna personligheter. Vi har allt från Coola killen till Tuffa bruden till Kelgrisen till herr Energi till Mysråttan....

Miljöträning.

 
I dag har hela Eriks dagbarnsgrupp varit här och tittat på valparna. Det var 9 barn och 5 vuxna som kom och klappade ,busade och myste med de små "krokodilerna". Gissa vilka som blev tröttast?!? När jag en timme senare tittade till valparna lyfte de inte ens på ögonbrynen utan sov som stockar. Jättebra miljöträning=)!

Ute för första gången.

 
I dag har valparna fått se snö för första gången.Det är första gången sedan de föddes som de fått komma ut i friska luften. Först ut var inte Irom Man( Bilbo) som brukar vara först utan Instant Girl (Tuva).Hon ville verkligen känna på snön. Det tog en stund för de andra innan de vågade sig på detta kalla vita. I förrgår på trim bordet tyckte jag de var lite små men bara till idag har de vuxit på sig och ser ut som de små hundar de är=) Fort fort går det!

Trimbordsträning på hög nivå.

 
I dag är valparna inte bara klippta på huvudet utan hela dom=) Det blev intensiv träning på trimbordet med klippning av päls och klor,ryckning av håret i öronen samt poseträning. En tuff kväll för tuffa valpar=) Avmaskade gjorde vi oxå så nu får det vara nog med den rosa sörjan på ett tag.(valpavmaskningsmedlet är rosa och flytande,och färgar allt!=)) De växer för fullt i princip varje dag och nu har tänderna kommit så det gör riktigt ont ibland när de sylvassa bissingarna får tag om ett finger eller hälsenan!

Rymlingar=)!

 
I dag har valparna blivit avmaskade och fått klorna klippta för jag vet inte vilken gång i ordningen. De äter nu grötvällingen8gjord av hundmat och matrester) med god aptit. I dag är även första dagen de fått komma till "lekrummet" som är ett större rum där de kan busa loss ordentligt. Där kommer de nu få vara några timmar varje dag för att leka av sig. De har nämligen börjat rymma från valphagen och det vetyder att de vill utforska mer av världen. Alla valpar vet oxå vilken familj de skall flytta till=) Här börjar förberedelserna redan nu. Både mamma Siri och de andra vuxna hundarna hjälper nu till att fostra de små liven. I dag har stamtavlorna från SKK kommit.Alltid lika roligt när de kommer då det liksom är en bekräftelse på att valparna faktiskt finns. Lite som ett person nummer.

Första klippningen.

 
Nu är valparna klippta för första gången och de har fått det riktiga "terrier stuket". Med det menar jag att jag klippt rumpan ,kinderna och öronen. Den här kullen har yttepytte små, jättefina öron så det blir spännande att se hur de blir när de växt på sig lite till. Mamma Siri är som tidigare en suverän mor även om hon numer mest går in till valparna för att dia lite och kolla till dem. Hon låter även mina andra hundar spana in bebisarna ,utom då det vankas valpmat för då vill hon vara med själv ihopp om att få sig en tugga sörja. Alla valpar har fått hörntänder och ännu så länge ser betten alldeles perfekta ut=)

18 * 5

 
 
Klor klor klor och åter klor.... I dag är klorna klippta för 5e gången. Det är 18 klor på varje valp så vi börjar kunna det här med kloklippning. Badkaret är min trogne vapenslagare vid byte av tidningar och det är en utmärkt plats. I natt hörde jag små små tassar i hallen och vad var det om inte en utbrytar kung =)

Större för var dag.

 
 
 
Valparna växer för varje dag. Det börjar nu bli svårt att få alla 5 på en och samma bild. Mamma Siri har en del att göra ,men då valparna nu äter vanlig mat (grötvälling av hundmat) så dias det i alla fall inte lika mycket. Nu är Siri mer bekymrad över att när valparna får sin mat 4 ggr om dagen får Siri bara två. Badkaret har valparna vant sig vid nu. Då jag lägger dem där varje gång jag byter tidningar.

Nu går det fort =)

 
 
 
I dag har valparna fått större utymme. Valplådan är borta och nu har de ett halvt rum att växa,leka och busa i.
Under tiden jag gjorde i ordning fick valparna vänta i badkaret. Ett utmärkt ställe för bångstyriga valpar-de kommer ingenstans=) De är avmaskade för andra gången och i veckan är det dags för deras första klippning.

RSS 2.0