Stamtavlorna har kommit !

 
Nu är de här. Stamtavlor med registreringsbevis och vaccinationskort. Alla valpar har fått namn och 6 av valparna har jag döpt då jag försöker ge dem namn som passar just den individen. 
Vidare har de idag fått sitt första bad,kloklipp och avmaskning är också gjorda för jag vet snart inte vilken gång=) Badkaret är ju min bästa vän nu när de är så rörliga .Lådan är utbytt mot valphage och under tidaen jag stökade och fixade fick valparna snällt vänta i badkaret. Därifrån kan de nämligen inte smita!
 
 

Nu är vi ruskigt SÖTA!

 
Valparna växer och nu har jag fullt sjå att slita mig ibland. De är ruskigt söta och än så länge är de inte så jobbiga/busiga som valpar blir när de är lite större. De äter,sover ,myser ,piper lite och en och annan har tom fått till ett GULLIGT morr=) När det blir för tyst i huset vet jag var Linnea är,då sitter hon nämligen I lådan med en valp i famnen. Underbara Svea brukar vara där också med ett vakande öga så att sllt går fint till. Åhh vad goa ungar och hundar jag har!

Vi blir större =)

 
Nu är valparna 19 dagar och de växer för var dag. Alla ser och alla hör,för då jag kommer med gröten så är det ett rent myller i lådan. Mamma Sveas mat är dock fortfarande allra allra bäst och det är mest bad i tallriken jag serverar;) Klorna är klippta ännu en gång och nu har jag märkt damerna så jag får lite lättare att se vem som är vem. När jag separerat killarna från tjejerna är det dock inga bekymmer då jag har "en liten,en stor ,en mörk ,en ljus " osv av varje. Registreringsansökan till SKK är inskickad och nu väntar vi bara på stamtavlorna!
 

Vi ser,en ny värld har öppnat sig!

 
Valparna är nu 13 dagar och hälften av gänget har nu öppnat ögonen=) Det är så roligt att se valparna när de plirar mot en. En helt ny värld som öppnat sig=) De är nu avmaskade för första gången och klorna är klippta. Vet ni hur många klor det blir på 10 valpar och 2 vuxna hundar (Mamma och Mormor måste ju också ha pedikyr) ?!? Jo det blir 216 klor...... Känns som att jag kan det här med kloklippning;) I helgen kommer jag börja ge dem deras första smakprov på grötvälling. Den består av köttfärs uppblandat med fil och vatten så det blir en sörja. Inte så gott för oss kanske men valpisarna brukar älska det!
 

Valparna drygt 1 v.

 
 
Nu är valparna drygt 1 v och de växer för var dag. Mamma Svea är så bra mamma som hon kan vara och efter lite strul med mjölken, har det nu runnit till och allt är precis som det skall vara. 10 st är inte det lättaste att hålla rätt på och trots att de bara krälar än så länge så är det ett myller i lådan ibland.Men som ni ser på bilderna är Svea duktig på att sortera upp dem=) Man kan se att det om några dagar är ögonöppning på G om några dagar och sedan går utvecklingen i rasande fart!
 
 

Vilken kull !!!!

 
 
Goforit Holly Hunter aka "Svea" födde den 1/7 inte mindre än 10 valpar !!! För oss är det en rekord kull och vi gör allt vi kan för att stötta Svea med sina små. Svea är en fantastisk mamma och hon tvättar och putsar och fejjar med de små liven som bara mammor kan. Förlossningen gick bra och första valpen kom med rumpan först vid 06 tiden på morgonen. Då hade Svea och jag varit ute många gånger och vi var nog eg rätt trötta båda två. Men när Herr 1 var ute fick vi nya krafter;) Den stolta fadern är ingen mindre än Villa Rosas Slaney HOS , som nu får ännu fler bebisar att vara stolt över. Här hemma strosar även Mormor GFI Christina Aguilera  som får sina första barnbarn ,och det blev ju ett gäng!
 
 

RSS 2.0