Alla 8 UA.

Nu har alla valparna varit hos Farbror Veterinär & blivit vaccinerade & besiktigade . 2 har fått varsitt pass inför sin utlandsflytt. Allt gick jättebra & alla Winston & Rosebuds valpar fick en UA stämpel i rumpan . Pojkarna hade sina testiklar & ingen hade bråck el så.

Nybadade !

Idag har jag & Maja badat alla valpar inför besiktning och chipning . Så nu är de supermjuka & fina . Kan väl medge att det var med inte alltför stor förtjusning av att bli blöta för de 4 benta små liven ;)

Så roliga !

Nu är det så roligt att bara vara med valparna & titta på dem! De utvecklas för varje timme känns det som & både jag, barnen & Rosebud njuter av de små liven . I morgon kommer vår praktikant & då börjar hårdträningen ;).

Koppel

Linnea har haft en kompis här i dagarna 2 och det har blivit både koppelträning & sängträning (;)) för valparna . Rosebud tycket det är ganska mysigt med bara en eller två istället för alla 8 samtidigt . Alla valparna är nu tingade och de blir väl förberedda för flytten om 2 v.

5,5 v !

Alla tänder känns nu tydligt när valparna leker & pojkarna har fått sin första klippning . Klorna är klippta än en gång & både Mamma Rosebud & Moster Bernie har nu fullt sjå med att fostra de små liven.

Äntligen värme !

Idag har valparna kunnat vara ute nästan hela dagen. Äntligen lite vårväder . Det finns ff en tik kvar till salu !

Växer så det knakar !

De växer så det knakar & mamma Rosebud blir nu nästan ikullsprungen av de små liven . Linnea är bästa hjälpredan & snart får hon hjälp med valparna av en gymnasie elev från hundgymnasiet som kommer göra sin praktik hos oss . Det blir spännande & underlättande ;)

Äntligen en valphage

Nu har valparna fått en valphage med betydligt större yta än en valplåda. Det var med skräckblandad förtjusning de utforskade sitt nya rum . Ibland är det bra att samla saker för min gamla bilbur (utan dörr såklart) får agera lya, så valparna har en trygg lite trängre plats att sova på . De 144 klorna är klippta för andra gången & det går finfint . De är oxå avmaskade igen efter konstens alla reglar & inga maskar så långt ögat kan nå . Nu är det skoj att titta på dem för det händer saker varje dag. De leker med varandra , och morrar lite sött & ett & annat skall har vi hört .

Sylvassa tänder !

Nu har de små valptänderna brutit igenom & de äter mer & mer vanlig valpgröt även om Rosebud såklart ff diar dem. Det är svårare att få bra bilder då de rör sig mkt mer & i morgon åker valplådan ut till förmån för valphagen.

RSS 2.0